Акценти
Начало / Образование / Учители от предучилищни групи в цялата страна се събират през април в Плевен

Учители от предучилищни групи в цялата страна се събират през април в Плевен

IMG_7026 Плевен

От 22 до 24 април Плевен ще бъде домакин на Осмата научно – практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка”. Конференцията се организира от Министерството на образованието, Регионалния инспекторат по образованието в Плевен, със съдействието и подкрепата на Община Плевен. Осмото издание на конференцията ще бъде посветено на Европейската година за развитие, девизът на която е „Нашият свят, нашето достойнство, нашето бъдеще”.

Домакинството на Плевен е резултат от успехите, постигнати  в развитието на предучилищното образование и в реализирането на съвременни образователни политики, каза Албена Тотева, началник на РИО – Плевен, съобщавайки за събитието.

По време на форума ще бъдат представени успешни педагогически практики и творчески успехи на учители, осъществяващи предучилищно възпитание и подготовка на децата за училище. Целта е предучилищното възпитание да бъде утвърдено като важна и съществена част от образователната система.

Тържественото откриване на конференцията ще е на 22 април в Драматичен театър „Иван Радоев” с концерт на деца от детските градини в област Плевен и изложба на детски рисунки.

В следващите работни дни на форума са предвидени открити уроци в детски градини в Плевен, пленарни заседания по различни теми и презентации. Конференцията ще бъде закрита на 24 февруари в ХГ „Илия Бешков” където ще бъде организиран Панаир на детските занаяти и Приказен карнавал, в които ще се представят деца от детските градини в областта. В последния ден ще бъдат обобщени и резултатите от пленарните заседания на конференцията

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...