Акценти
Начало / Образование / Учители от Плевен и Кнежа се включиха в национална научна конференция

Учители от Плевен и Кнежа се включиха в национална научна конференция

Учители от Плевенско се включиха в първата национална научна конференция „Гражданското образование в природните науки“, информират от Регионален инспекторат по образованието – Плевен. Тя се проведе на 9 януари в Пловдив се проведе, а организатори бяха Народна библиотека „Иван Вазов“, гр. Пловдив; Съюз на учените в България – Пловдив, секция „Физика“; Фондация „Миню Балкански“.
В работата на конференцията от Плевенски област участваха с доклади Снежана Драшанска, учител по Биология и здравно образование в Професионална гимназия по земеделие“Стефан Цанов“- Кнежа и Надежда Вълева, главен учител, преподаващ Физика и астрономия в Гимназия с преподаване на чужди езици-Плевен. Снежана Драшанска се представи с доклад на тема „Здравето на нашите деца—превенция, а не след това…“, Надежда Вълева запозна присъстващите с доклада „Физиката – природна наука със значим принос в съвременното гражданско общество“.
Гост на конференцията бе проф. д-р Минко Балкански от Фондация“Миню Балкански“.
Целта на срещата бе да провокира дискусия за ролята на природните науки във възпитаването на гражданско поведение, етика и морал в отношението към здравето, природата, обществото и научно-техническите постижения.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...