Начало / Образование / Учители от ПГЗ „Стефан Цанов“ – Кнежа с участие в международна среща по проект Еразъм

Учители от ПГЗ „Стефан Цанов“ – Кнежа с участие в международна среща по проект Еразъм

От месец септември тази година, Професионална гимназия по земеделие „Стефан Цанов“ – град Кнежа участва в изпълнението на проект по програма Еразъм +, ключова дейност 2 – стратегически партньорства в областта на професионалното образование и обучение. Темата на проекта е: „Бъдещи предприемачи в земеделието, подготвени в Европа“. Координатор на този проект е Технологичен лицей „Николае Балцеско“, град Фламанци, окръг Ботошани – Румъния.

Като партньори в проекта участват: ПГЗ „Стефан Цанов“ – град Кнежа и професионални училища от Италия и Турция.

Първата международна среща по проекта се проведе от 8 до 11 декември 2016 година в град Фламанци – Румъния. На срещата бяха представени характерни особености на училищата – участници в проекта. Ръководните екипи от четирите държави участваха в кръгла маса-дебат, организиран от районния инспекторат по образованието в град Ботошани, на тема: „Ролята на проектите за стратегическо партньорство в областта на професионалното образование и обучение, в рамките на програма Еразъм +, при подготовката на учениците от професионални училища, като отговорни граждани на своята страна и Европейския съюз”.

Участниците се срещнаха с кмета на град Фламанци, където проведоха разговор на тема: „Сътрудничеството между училищата и местните власти“.

Проведоха се срещи с ученици и учители от училището-координатор „Николае Балцеско“ в град Фламанци.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...