Акценти
Начало / Образование / Учителите от СОУ „Иван Вазов“ отиват на визита Турция

Учителите от СОУ „Иван Вазов“ отиват на визита Турция

учители СОУ "Иван Вазов"

За участие в седмата работна среща на партньорските държави в международния проект „Повече дървета? Да, моля!“, по програма „Коменски“ заминават учители от СОУ „Иван Вазов”.  В турския град Акчакоджа ще гостува екип от четирима учители – Цецка Василева, учител по английски език и координатор на проекта, Цветомира Стойчева, Емилия Недкова и Виолина Борисова, старши учители в начален етап. Срещата ще се проведе от от 10 до 14 март и в нея ще вземат участие представители на още седем държави, научихме от координатора Цецка Василева,

Програмата на визитата предвижда посещение в училище „Hamiyet Sevil İlköğretim Okulu“, където ще педагозите ще наблюдават уроци, за да усетят прилики и разлики в образователната система. Участниците ще засадят връвчета в двора на училището. Домакините са предвидили и рисуване на дървета с с традиционната турска техника „ебру“.

В рамките на мобилността учителите ще имат възможност да се запознаят със забележителностите в черноморското градче, както и да посетят двореца Топкъпъ и църквата „Света София“ в Истанбул.

Учителите от Плевен ще изненадат  турските си колеги  и учениците от град Акчакоджа със сувенири, мартеници, натурални екологични продукти от нашия роден край. А за помощник- директора Керем Али, за когото знаят, че е голям фен на футбола,  са подготвили спортен екип.

подаръци визита

Следващата визита по проекта „Повече дървета? Да, моля!” ще е на 27 април, когато учители и ученици от 3-4 клас при СОУ „Иван Вазов“ ще гостуват на румънските си приятели.

Снимки: СОУ „Иван Вазов“

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...