Акценти
Начало / Образование / Училища от Плевен и региона показаха резултатите от участие в проекта „Твоят час”

Училища от Плевен и региона показаха резултатите от участие в проекта „Твоят час”

Кръгла маса по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час) – фаза I” се провежда днес в Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен. Целта на форума е да бъдат споделени добри училищни практики от осъществените по проекта извънкласни дейности по интереси и дейности за преодоляване на образователните дефицити на ученици.

Форумът беше открит с изпълнение на мажоретен състав към СУ „Иван Вазов” – Плевен.

Участниците бяха приветствани от началника на Регионалното управление по образование – Албена Тотева. Тя изказа своята благодарност към тях за това, че са успели да се справят с всички препятствия и трудности, които съпътстват всяко ново нещо. „Днешният форум ще покаже и предизвикателствата, и проблемните области, които следва да бъдат подобрени през следващата фаза на проекта „Твоят час”. А с презентациите ще заявим, че има смисъл за работа по проект, за да се използва тя като модел както в работата с деца с обучителни затруднения, така и с талантливите деца”, изтъкна Албена Тотева.

Участниците бяха поздравени и от Йонита Иванова, началник на отдел „Образование” в Община Плевен. Тя подчерта творческия заряд на учителите, участвали в проекта, с който са мотивирали учениците да повишат своите знания и компетенции.

Преди да започне работата по модули, групата за извънкласни дейности за занимания по интереси „Ботевци пеят“ към НУ „Христо Ботев“ – Плевен, с ръководител Венера Василева поднесе музикален поздрав.

След което презентации направиха Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен, СУ „Стоян Заимов“ – Плевен, ОУ „Йордан Йовков“ – Плевен, МГ „Гео Милев” – Плевен, СУ „Димчо Дебелянов“ – Белене, СУ „Д-р Петър Берон“ – Червен бряг. С етюд от театралната постановка „Ние, врабчетата” от  Йордан Радичков се представи групата за извънкласни дейности за занимания по интереси към СУ „Димчо Дебелянов“ – Белене. На срещата всички участници споделиха ползата от участието в проекта и получиха грамоти. Отбеляза се и активното участие на родители и общественици, читалищни и библиотечни представители, деятели в областта на науката, културата, спорта и др.  Форумът беше закрит от ученици от СУ „Св.св. Кирил и Методий” – Пордим, включени в групите за извънкласни дейности по интереси: Вокално-инструментална група „Етника“ – ръководител Борислава Петрова Симеонова,  Група „Магията на танца“ – ръководител Даниела Янкова Желязкова-Цолова. Те представиха „Магията на музиката и танците на балканските народи“ .

В реализацията на дейностите по проекта са включени 110 училища в област Плевен, като сформираните групи по интереси са 688 с 10 022 ученици. Общият брой на учениците включени в групите за обучителни затруднения е 3864, разпределени в 448 групи.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...