Акценти
Начало / Образование / Ученички от Езиковата гимназия се конкурираха в състезание за плакат на Европейските избори 2014

Ученички от Езиковата гимназия се конкурираха в състезание за плакат на Европейските избори 2014

hhhh

Единадесетокласничките Емили Минева и Полина Иванова се конкурираха в състезание за плакат на Европейските избори 2014. Емили е ученички в 11 „а” клас, а Полина – в 11 „б” клас на Гимназията с преподаване на чужди езици.

Националното младежко състезание е във връзка с предстоящите Европейски избори през 2014 г. и беше организирано от Националното сдружение на българските Европейски клубове – NABEC със съдействието на Информационното бюро на Европейския парламент в София и под патронажа на Европейския депутат д-р Андрей Ковачев.

Плакатите трябваше да съдържат информация за изборите и ясно призивно послание към европейските гласоподаватели, поясни за infopleven Емили Минева. Участваха младежи между 16-25 години. Всички плакати бяха качени във Фейсбук страницата на Информационното бюро на Европейския парламент и публиката можеше да гласува в продължение на месец. Своето мнение е дала и Специална комисия.

httt

Награждаването на победителите се състоя на 15 февруари в Европейския парламент в София. Всички участници в младежкото състезание са получили плакети и грамоти, както и символични материали, свързани с Европейския парламент. Срещата преминава като дискусия с д-р Андрей Ковачев, по време на която участниците в конкурса имат възможност да му задават  актуални въпроси относно политиката на Европейския парламент.

„За жалост с моята съученичка Полина Иванова не сме сред победителите, но мисля, че се представихме отлично, внасяйки в плакатите си изобретателност, мисъл и знание. Всеки един проект, по който работим, е една крачка напред. От близо 2 години се занимавам с Гражданско образование и смело мога да заявя, че би трябвало да се изучава като редовен предмет в училище”, коментира Емили. Според нея той не само е различен от останалите, а е развлекателен и най-вече полезен. Работата по проекти отваря много врати, които всеки ученик може да използва по най-добрия начин. „Благодарение на работата си с госпожа Грета Димова, която ме въведе в материята и заедно изготвихме проект, който се класира на Националната олимпиада миналата година, и госпожа Лариса Василева, която е сегашният ми ръководител, се потапям във всяка една възможна сфера, във всеки един детайл и по-точно – в същността на Гражданското образование”, добави тя.

e;ii

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...