Акценти
Начало / Образование / Ученичка от Червен бряг е сред победителите в Седмото национално състезание по творческо писане на английски език

Ученичка от Червен бряг е сред победителите в Седмото национално състезание по творческо писане на английски език

Ученичката от 11-ти клас в Търговска гимназия „Васил Априлов-гр.Червен бряг“ – Даниела Цветанова, е сред победителите в Седмото национално състезание по творческо писане на английски език.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за седма поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ с Посолството на САЩ и Американския университет в България. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно.

Конкурсът е изключително предизивикателство за нестандартното мислене, за мисленето извън кутията. То може да се нарече антипод на академичното писане. Без ограничения по формат и обем, без чернова и в рамките на точно 60 мин. От учениците се очакваше да напишат зашеметяващи текстове по една  от трите теми, изпратени от Корплюс до учителя- координатор за съответния клас.

В състезанието участваха над 4700 ученици от 186 училища в цялата страна. Участниците се състезаваха в седем възрастови категории от 6-ти до 12-ти клас, като за всяка от тях има излъчен национален победител.

Официалното награждаване ще се проведе на 22 април в Благоевград.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...