Акценти
Начало / На фокус / Ученичка от СУ „Иван Вазов” с единствена за областта Национална диплома за отличен успех (снимки)

Ученичка от СУ „Иван Вазов” с единствена за областта Национална диплома за отличен успех (снимки)

Виктория Николаева Йорданова, която тази година завърши 12-ти клас в СУ „Иван Вазов“ – Плевен, е единствена носителка за област Плевен за тази учебна година на почетното отличие „Национална диплома”, присъждано от Министерството на образованието.

На скромна церемония днес в Областна администрация – Плевен Виктория получи отличието си от областния управител Мирослав Петров. Присъстваха още заместник областният управител Татяна Божинова, Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, директорът  на СУ „Иван Вазов“ – Димитър Митев, преподаватели на Виктория и нейното семейство.

Почетното отличие Виктория получава за постигнат общ отличен успех 6.00 и участие в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“.Тя е една от 56-те дванадесетокласници в страната, които тази година са изкарали пълни шестици на зрелостните изпити.

„Признанието прави всяко едно постижение значимо. А Виктория е вложила труд, усърдие, постоянство и талант, за да видим точно нейното име на тази Национална диплома”, каза при връчване на отличието областният управител Мирослав Петров. Той я насърчи със същата амбиция и целеустременост да продължава напред и „да докаже на себе си и на всички, че винаги може да се постига повече”.

Със специален поздрав към Виктория се обърна и началникът на РУО – Плевен – Албена Тотева, като й благодари за позитивизма и за целеустремеността.  Тотева не пропусна да благодари и на училището в лицето на директора Димитър Митев, че са предоставили  най-добри условия, подкрепа и мотивация  за развитието на учениците и така са допринесли да имаме този най-висок приз.  Началникът на РУО – Плевен благодари и на родителите на Виктория и пожела да бъдат горди с успехите на своята дъщеря.

Виктория Йорданова ще продължи образованието си в университет във Великобритания, където ще изучава  журналистика. Тя благодари на семейството си и на преподавателите си, които през годините са били винаги до нея и са я подкрепяли и са помогнали да развие потенциала си. „Зад тези успехи се крие много труд, понякога безсънни нощи, упорство и амбиция. Но чувството е невероятно, когато осъзнаеш, че всяка една трудност си е заслужавала усилията”, сподели момичето.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...