Акценти
Начало / Образование / Ученичка от Плевен сред победителите в Националното състезание по творческо писане на английски език

Ученичка от Плевен сред победителите в Националното състезание по творческо писане на английски език

Осмокласничката Яна Големанова от СУ „Иван Вазов” в Плевен е сред седемте финалисти в Десетото национално състезание по творческо писане на английски език, което се проведе в края на месец ноември 2019г. В него взеха участие над 3300 ученици от 147 училища в цялата страна. Те се състезаваха в седем възрастови категории от 6-ти до 12-ти клас. Победителите  във всяка от тях бяха определени от национално жури.

Ето имената на всички призьори:

 6 клас – Рада Гаврилова, ЧСУ „Свети Георги“, София

 7 клас –  Налав Хазай, ЧСУ „Свети Георги“, София

 8 клас –  Яна Големанова, СУ „Иван Вазов“, Плевен

 9 клас –  Михаил Палмов, ЧСУ „Свети Георги“, София

10 клас – Ивайло Владимиров, ПГРЕ „Г.С. Раковски“, Бургас

11 клас –  Ива Банкова, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, Варна

12 клас –  Кристина Димитрова, ППМГ „Васил Левски“, Смолян

Церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 15 февруари 2020 г. в Американския университет в Благоевград.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за десета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“  в партньорство с Посолството на  САЩ, Британски съвет, Американския университет в България,  и Музикална телевизия ММ. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като: „Скритите таланти на светулката“, „За какво мислят палтата в гардероба през лятото“, „На изток от слънцето и на запад от луната“, „Моят прекрасен приятел – английският“  и др.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...