Акценти
Начало / Образование / Ученичка от Плевен лауреат от стипендиантската програма „Аз ще уча и ще успея в България“

Ученичка от Плевен лауреат от стипендиантската програма „Аз ще уча и ще успея в България“

Зрелостничка от Плевен е класирана на първо място като лауреат от стипендиантската програма „Аз ще уча и ще успея в България“ за учебната 2016/2017 г.. Анжела Венциславова Вайкарова от ПГ по облекло и текстил „Христо Бояджиев“ – гр. Плевен е сред 20-те лауреати на стипендиантската програма на Варненския свободен университет. Сред тях са още ученици с отличен успех от завършено средно образование от градовете Варна, София, Пловдив, Русе, Шумен, Видин, Монтана, Горна Оряховица и Търговище. Общата сума на отпуснатите едногодишни стипендии за обучение възлиза на близо 55 000 лв.

Отличените участници в конкурса кандидатстват с есе на тема „Аз ще уча и ще успея в България”. Необходимо условие за участие в програмата е зрелостниците да са с отличен успех и да са завършили средното си образование в България през учебната 2015/2016 година.

Средният успех на стипендиантите на Варненския свободен университет е “Отличен” 5.77. Сред предпочитаните от тях специалности са „Архитектура”, „Право”, „Психология”, „Бизнес администрация и мениджмънт с китайски език“, „Информатика и компютърни науки“, „Строителство на сгради и съоръжения“, „Международен бизнес мениджмънт“ и „Мода и мениджмънт в модата“.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...