Начало / Образование / Ученичка от ДФСГ „Интелект” ще е общински съветник за един месец

Ученичка от ДФСГ „Интелект” ще е общински съветник за един месец

Вероника Георгиева – ученичка в 11 клас на ДФСГ „Интелект” си спечели правото да бъде съветник за един месец в Общинския съвет на Плевен, след като беше отличена в първия по рода си проект „Съветникът“, иницииран от най-младия общински съветник в местния парламент Йордан Грижов. Заедно с нея са отличени още: Дамян Господинов – ученик в 11 клас от СУ „Иван Вазов“, , Жанин Ал-Шаргаби – ученичка в 12 клас на СУ „Иван Вазов“, Георги Кривошийски – ученик в 12 клас на СУ „Иван Вазов“, Виктория Маринова – ученичка 11 клас в ДФСГ „Интелект”.

Всички те днес бяха представени официално на заседанието на Общински съвет – Плевен и получиха грамоти лично от председателя на местния парламент Мартин Митев. При връчване на грамотите Йордан Грижов представи всеки един от отличените и с кратки акценти от есетата, които са изпратили в рамките на проекта.

„За пореден път се чувствам горд. Този път се гордея не заради славната ни история, а заради прекрасното ни бъдеще. Ще кажа само едно: „Гордея се с Вас, млади хора!“, заяви Йордан Грижов. Дамян, Жанин, Георги, Виктория и Вероника бяха поздравени за своята обществена активност и от председателя на ОбС – Плевен Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански.

До 25 ноември учениците от 11 и 12 клас от училищата в общината имаха възможност да изпратят своите разработки на тема „Плевен в моите очи“ с идеи какво е нужно на града ни и как то трябва да случи. След обсъждане с преподавателите от Катедра „Политически науки“ към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, са определени и петимата фаворити. В резултат на сътрудничеството с вуза Дамян, Жанин, Георги, Виктория и Вероника имат възможността да бъдат приети без полагане на изпит и в специалност „Политология” на висшето учебно заведение.

В рамките на следващия един месец Вероника ще участва в обсъждане на въпроси от дневния ред на града; ще присъства на разискванията в постоянните комисии по „Младежки дейности, спорт и туризъм”,, „Образователна политика и читалищна дейност” и „Устройство на територията, екология и земеделие”, ще се запознае отблизо и с всички „старейшини” на Плевен. По време на своя „стаж“ тя ще има срещи и с председателя на Общинския съвет Мартин Митев, ще има възможност да зададете своите въпроси и към кмета на Община Плевен Георг Спартански. Вероника ще бъде и сред официалните гости за честването на 10 декември – Ден на освобождението на Плевен от турско робство и на признателността на гражданите към загиналите за неговото освобождение

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...