Акценти
Начало / Образование / Ученичка от ГПЧЕ – Плевен в „Европейско междучасие” в Брюксел

Ученичка от ГПЧЕ – Плевен в „Европейско междучасие” в Брюксел

Маринела Йорданова от 9.д клас – ГПЧЕ – гр. Плевен, в сътрудничество с Грета Димова – помощник-директор и учител на ученичката по английски език,  спечели пътуване до Брюксел с отличното си представяне в конкурса „Европейско междучасие“, съобщиха от плевенската гимназия.

Конкурсът е обявен от евродепутата Светослав Малинов, който предложи на младите хора да споделят в есета и видео своето мнение по темата „В каква Европа искам да живея след пет години?“.

Ученичката от Гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен е сред 28-те победители от всичките 150 участници от 23 училища в цялата страна. Наградата беше посещение на Европейския парламент в Брюксел.

Посещението в Европейския парламент е стартирало с лекция за дейността на европейските институции, на която младежите научиха каква е структурата и отговорностите на Европейския парламент, как гражданите могат да участват в неговата работа, така че гласът им да се чува в Европа. Победителите са посетили Парламентариума – впечатляващия виртуален център и забележителностите на Брюксел.

Брюксел

Учениците са се запознали лично с г-н Светослав Малинов, депутат от ЕП, който след неформална беседа, връчил сертификати на учениците-победители в конкурса „Европейско междучасие” за 2015/2016 г.

По мнение на ученичката Маринела Йорданова това е била една страхотна възможност за запознанство с нови хора, създаване на много нови приятелства и обмен на идеи и опит.

Минути преди да излетят обратно за България, столицата на Европа – Брюксел е разтърсена от експлозии. За щастие групата не била на същото летище, но това накарало  младите хора отново да се замислят за бъдещето на Европа.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...