Акценти
Начало / Общество / Ученически лагер на хижа „Дерменка“ организира туристическо дружество „Стратеш“

Ученически лагер на хижа „Дерменка“ организира туристическо дружество „Стратеш“

 Хижа "Дерменка"

Туристическо дружество „Стратеш“ организира ученически лагер на хижа „Дерменка“ в Средна Стара планина. Насловът на инициативата е „Да опознаем и обикнем стария Балкан”. Лагерът  ще се проведе през лятната ваканция в рамките на шест дни – от 6 до 11 юли. Хижа „Дерменка” е на 1 504 метра надморска височина.

Идеята на организаторите – ТД „Стратеш”, Планинска спасителна служба – отряд Ловеч при ОС на БЧК и стопаните на хижата, е да изведат децата сред природата, където те да придобият знания, умения и качества, свързани с физическото здраве, с опазването на заобикалящата ги среда, оцеляване и бивакуване, ориентиране и други начални планинарски умения. Ще бъде проведено обучение по програма, като заниманията ще се водят от квалифицирани инструктор и планински спасители.

Цената за едно дете е  150 лв. и включва пълен пансион – закуска, обед, вечеря, нощувка, транспорт и застраховка злополука в планината, която осигурява разходите при евентуално оказване на помощ от ПСС.

Препоръчителна възраст за записване на децата е от 10 до 15 години, може да се записват и придружители – родители, баби и дядовци или по-големи братя и сестри. Лагерът ще се проведе при минимум 15 участници. В него могат да се включат и деца от Плевен, уточни за infopleven Светослав Генков, председател на Туристическо дружество „Стратеш“. Единственото условие към тях е да са членове на Дружеството, което се реализира лесно, добави той.

За информация и резервация: 068/588606; 0884213030; 0882966457.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...