Акценти
Начало / Образование / Ученици си правят селфи пред войнишки паметници за участие в конкурс

Ученици си правят селфи пред войнишки паметници за участие в конкурс

артилерия

Интересна инициатива, насочена към учениците, започват от плевенското сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“. Тя е адресирана към учениците от плевенските училища , а също и към учениците от Долна Митрополия и Тръстеник  и цели да провокира патриотизмът на младежите, обясни председателят на сдружението Радослав Георгиев.

Идеята на конкурса, който е посветен на 70 години от края на Втората световна война,  е младежите да направят селфи пред войнишки паметник.

Конкурсът е насочен към учениците от 9-12 клас и те имат цяло лято, за да направят най-доброто селфи. Сроковете за предаване на заснетия материал са 15-18 септември, наградите ще бъдат обявени на 1 ноември – Деня на народните будители. Сред критериите за оценка са – най-голям брой селфита и най-много събрани данни за паметниците. Наградата за първо място е 100 лв., за второ – 60 лв. и за трето – 40 лв.

Радослав Георгжиев обърна внимание, че за оценката ще има значение не само самата  снимката, а  и каква информация е събрана към нея – къде се намира паметникът, защо е издигнат, кога е изграден и кои са авторите му.

Жури в състав от представители на сдружение „Артилерия” и на Регионалния исторически музей в Плевен ще оценява предадените за конкурса селфита и ще проверява достоверността на съпътстващата информация.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...