Начало / Образование / Ученици посрещнаха Европейския ден на езиците в чуждоезиковия отдел на Регионалната библиотека в Плевен

Ученици посрещнаха Европейския ден на езиците в чуждоезиковия отдел на Регионалната библиотека в Плевен

урок регионална библиотека Плевен

Ученици от СОУ „Иван Вазов” проведоха днес часове по английски език в читалнята на чуждоезиковия отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски” в Плевен. Тези изнесени часове са традиция, но днес повод е Европейският  ден на езиците.

урок регионална библиотека

Целта на Европейския ден на езиците е да привлича вниманието на обществеността към значимостта на ученето на езици, за да се създават благоприятни условия за многоезичието и разбирателството между културите, да подкрепя голямото езиково и културно разнообразие в Европа и разбира се да насърчава ученето на езици през целия живот в училище и извън него, подчертаха пред учениците домакините от Регионалната библиотека.

А в декларация на главния секретар на Съвета на Европа, по чиято инициатива се чества Европейския ден на езиците, се казва, че: „Заедно можем да направим така, че езиците да не бъдат източник на недоразумения, а да са ключът за междукултурния диалог и взаимното уважение. За да се осъществи това, ние трябва да развиваме манталитета си и да подкрепяме езиковото разнообразие”.

урок регионална библиотека (2)

Прочетете също:

Разрешение за строеж на нова сграда за училище „Валери Петров” издаде Община Плевен

Издадено е разрешението за строеж на нова сграда за основното училище „Валери Петров”, съобщи Главният ...