Акценти
Начало / Общество / Ученици от СУ „Крум Попов” участваха в откриването на изложба в ДАЗД

Ученици от СУ „Крум Попов” участваха в откриването на изложба в ДАЗД

Ученици от Ученическия парламент на СУ „Крум Попов”, гр. Левски са участвали  в откриването на постоянно изложбено пространство, предназначено за произведения, сътворени от деца в Държавна агенция за закрила на детето  на 12 октомври   по покана на  председателя на ДАЗД -Офелия Кънева.

Идеята на агенцията е деца и младежи от цялата страна да показват своето творчество и демонстрират своите умения и таланти, информира педагогическия съветник на училището Наталия Николова

dsc03246

Над 30 деца от  Левски, Драгоман, Карлово, Монтана  и София лично  са закачили своите картини при откриването на първото по рода си такова изложбено пространство в ДАЗД.

Офелия Кънева  е благодарила на  децата за тяхното участие в откриването на това прекрасно място, в което чрез детските творби слънцето, жизнерадостта и сбъднатите мечти никога няма да угаснат.

На откриването на изложбата  в ДАЗД са били  Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика, Деница Сачева, зам. министър на труда и социалната политика, Асен Иванов, зам. министър на младежта и спорта, Калоян Дамянов, съветник на министър Меглена Кунева, представители на Министерство на културата и Агенция за социално подпомагане.

След официалното откриване на изложбената зала, учениците от СУ „Крум Попов” са  се срещнали  със зам.-министър Деница Сачева и експерт по правата на детето в Министерство на труда и социалната политика.

 

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...