Акценти
Начало / Култура / Ученици от СУ „Иван Вазов” се снимаха във филма „#Агресия”

Ученици от СУ „Иван Вазов” се снимаха във филма „#Агресия”

Според някои случаите на агресия се увеличават, според други пък намаляват. Едно обаче е сигурно – че хората вече не се страхуват да говорят за нея и да признават, че са станали жертва на тормоз. Това ще се види и във филма „#Агресия”, в чиито снимки се включиха и ученици на плевенското училище СУ „Иван Вазов”.

На 22.08.2019г. учениците споделиха всичко, което имаха да кажат по темата пред сценариста гл. ас. д-р Георги Проданов от НБУ и режисьора от БНТ Еленко Касалийски. Ниагара Георгиева, Синтия Чалъкова, Зина Махмудова, Камелия Григорова, Божидар Вътков, Симеон Янев и Ивайло Боев разказаха свои лични истории, в които са били свидетели и жертви на агресия и споделиха личното си мнение по темата.

Във филма  участват също и известни български спортисти.

Филмът цели да представи различните форми на тормоз, без да се включват психолози и специалисти, както и да покаже на обществото колко важно е да бъдем информирани в различните конфликтни ситуации. „#Агресия” е част от проекта „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията”, който се реализира от асоциация „Докосни дъгата” и е финансиран от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2019г. на Министерството на младежта и спорта.

Текст: Зина Махмудова

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...