Начало / Общество / Ученици от СУ „Иван Вазов“ организираха благотворителна кампания за пострадалите от Хитрино

Ученици от СУ „Иван Вазов“ организираха благотворителна кампания за пострадалите от Хитрино

В навечерието на Коледа сме – голям християнски празник, на който цялото семейство се събира, за да отбележи Рождество Христово. Традиция е на този ден да си разменяме подаръци пред украсената елха.

За съжаление, броени дни преди Коледа в село Хитрино се случи огромна трагедия, която отне човешки животи и нанесе душевна и физическа травма на много хора.

В знак на съпричастност към болката на пострадалите ние, учениците от  11м клас при СУ ”Иван Вазов” – Плевен, с помощта на класения ръководител  Диана Йончева, решиха да поемат инициатива за събиране на парични средства, с която поне малко да облекчи страданието на хората от Хитрино. Те си зададоха следните въпроси: Какво ли е да празнуваш Коледа, когато домът ти е напълно разрушен? Какъв ли би бил този празник без любимите ти близки хора? Много ли струва да се обединим и протегнем ръка? Някои хора не си задават тези въпроси, приемайки семейството и дома си за даденост, и не оценяват това, което имат, докато не го изгубят.

Също така те благодарят на класовете и паралелките, които подкрепиха и се включиха инициатива. Учениците яярват, че доброто съществува и е навсякъде около нас, само трябва да го потърсим.

%d1%85%d0%b8%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...