Начало / Общество / Ученици от Свищов се включиха в благотворителната кауза за беленчанката Ирина

Ученици от Свищов се включиха в благотворителната кауза за беленчанката Ирина

Ученическият съвет на СОУ „Димитър Благоев“ се включи в кампанията в помощ за беленчанката Ирина, като осигури доброволци на територията на град Свищов, които да изработват и продават гривните, които вече станаха символ на надеждата за Ирина в град Белене и околията му.
Учениците запознават хората с историята на Ирина, предлагат флаери с информация за предстоящия концерт в град Белене и банковите сметки, на които могат да се превеждат дарения, ако желаят да се включат с нещо повече от закупуването на гривна.
До 22.07 в и около градската градинка и градинката на площад „Свобода“ ще има доброволци, които ще се отличават с бадж на Ученическия съвет и ще продават гривни и ще събират дарения в подкрепа на Ирина. Мотото на Ученическия съвет е „Бъди промяната, която искаш да видиш в света!“.
Припомняме, че благотворителните инициативи в подкрепа на Ирина Бучева от Белене се организират, тъй като младата жена е изцяло парализирана от пролетта на 2013 г. До момента е посетила няколко клиники в София и Плевен. Лекарите в България не могат да й поставят диагноза и поради тази причина не могат да назначат адекватно лечение. Вече две години тази майка е на легло, не може да се грижи за детето си, не може да го прегърне, да излезе на разходка с него, нито да присъства на негово тържество в детската градина.
Възможността е Ирина да посети „Неуровита” – клиника в Русия, с надежда за поставяне на диагноза и започване на адекватно лечение. След получено писмо от клиниката става ясно, че сумата за диагностициране е 21 000 евро. Тази сума е непосилна за близките на 28-годишната Ирина и поради тази причина средствата се набират от дарения.
Предстои благотворителен концерт и базар в подкрепа на Ирина, които ще се проведат в Белене. Концертът ще се състои в салона на НЧ „Христо Ботев“ на 23 юли, четвъртък, от 18:00 часа, като билети може да бъдат закупени всеки делничен ден от 09:00 до 17:00ч. в читалището, както и в деня на концерта.
Специални гости на концерта ще бъдат Ансамбъл и оркестър към Поделение 28880 – гр. Белене, ГАФ „Извор“, ФА „Димум“, рок група „AMBIV“, I Италийски легион, малкото славейче от „Шоуто на Слави“ – Симона Иванова и ангелският глас Ива Цветанова.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА BGN:
Първа Инвестиционна банка BGN BG48FINV91501316514496 BIC- FINVBGSF ИРИНА БОРИСЛАВОВА БУЧЕВА
Телефонен номер за връзка с Ирина – 0886793629

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...