Начало / Общество / Ученици от Пордим влизат в танцова надпревара в ТВ шоуто „Надиграй ме в училище”

Ученици от Пордим влизат в танцова надпревара в ТВ шоуто „Надиграй ме в училище”

ТВ шоуто „Надиграй ме в училище” ще изправи едни срещу други в танцова надпревара ученици от 5 до 8 клас на хореографските паралелки в 12 училища в цялата страна. Това са възпитаниците на Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски” от гр. Варна, 144 СОУ “Народни будители” – гр. София, СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Пордим, СОУ “Константин Костантинов” – гр. Сливен, СОУ “Отец Паисий” – гр. Враца, СОУ “Емилиян Станев” – гр. Велико Търново, СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Видин, 140 СОУ “Иван Богоров” – гр. София, СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Пловдив, СОУ “Св. Климент Охридски” – гр. Добрич, СОУ “Добри Чинтулов” – гр. Бургас и СОУ “Сава Доброплодни” – гр. Шумен.

В надиграванията, които ще се излъчват всяка неделя пряко от Студио 1 на БНТ, учениците ще демонстрират уменията си в различните народни танци в шест кръга, като ще бъдат оценявани от жури. Зрителите на БНТ 2 и БНТ Свят отново ще имат възможност да подкрепят своите фаворити чрез гласуване с SMS на всеки от кръговете.

Стартът на „Надиграй ме в училище” ще бъде на 24 април (неделя) от 20:00 часа по БНТ 2 и БНТ Свят.

Отборът, който ще представя СОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ – гр. Пордим и цялата плевенска област на ТВ шоуто „Надиграй ме в училище“, ще се излъчи на 24 април, неделя, от 20:00 часа по БНТ 2 и БНТ Свят. Всеки, който милее за българския фолклор и народните танци, може да гледа предаването в неделя и с SMS да подкрепи танцьори и г-жа Даниела Цолова, която също ще се състезава.

Децата ни са страхотни и им пожелаваме успех! Заслужават да са победители и да стигнат до финалите.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...