Акценти
Начало / Образование / Ученици от ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ завоюваха първо място на национално състезание в Свищов

Ученици от ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ завоюваха първо място на национално състезание в Свищов

свищов2
Снимка: ПГТ „Алеко Константинов“

Иванина Печева от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен, заедно със своя отбор, спечели престижното първо място в национално състезание. За това информират от ръководството на училището. 11-ото Национално ученическо състезание се проведе на 20 и 21 март в СА „Д.А.Ценов“ град Свищов в направленията: Търговия, Туризъм, Иновации в бизнеса, Счетоводство и Икономикс.

Свищов1
Снимка: ПГТ „Алеко Константинов“

ПГТ „Алеко Константинов“ се включи в състезанието в направление Туризъм. Представители на училището в състезанието са били Иванина Печева, Ивелина Трифонова и Милена Христова от 11”а” клас и Андриан Димитров и Илия Лилов от 12 „б” клас, с ръководител Даниела Иванова. На състезателите, разделени по отбори, са били зададени различни казуси. Учениците трябвало да разработят нов туристически обект, представяйки традиционния бит и регионалната култура и да изберат подходящите маркетингови инструменти за реализация на продукта, както и да го презентират пред публика. Всички участници се представили отлично, за което са били удостоени с награди – предметни и сертификати, а Иванина Печева, заедно със своя отбор, печели престижното първо място в направление Туризъм.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...