Начало / Образование / Ученици от ПГ по туризъм „Алеко Константинов” демонстрират знанията си за правата на човека

Ученици от ПГ по туризъм „Алеко Константинов” демонстрират знанията си за правата на човека

В навечерието на Световния ден за правата на човека – 10 декември, в ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ в Плевен ще се проведе младежка инициатива под мотото „Различни деца с равни права“. Инициативата включва изяви на ученици, изложба от 162 рисунки по темата, 12 плаката по идеи на ученици и демонстрация на наученото за правата на човека.

Младежкият форум е част от проекта „Знания за правата на човека“, по който Гимназията по туризъм в Плевен е едно от 10-те училища в страната, избрано да работи по този проект.  Той отговаря на актуалната образователна необходимост за развиване на знания и компетентности, свързани със зачитането на човешките права и свободи.

Основна цел на проекта е постигане на положителна промяна спрямо тенденциите за нарушаване на човешките права, проява на нетолерантност, дискриминация и използване езика на омразата сред младежи и ученици.

54 ученици от IX – X клас на Професионална гимназия по туризъм преминаха интерактивно обучение по програма „Толерантност, антидискриминация и права на човека“. Трима ученици от 11 клас и четири учители преминаха обучение на тема „Заедно в пъстър свят“ от Сдружение „Знание“ – Ловеч, в партньорство с Национална асоциация на ресурсните учители в България.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...