Акценти
Начало / Образование / Ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“ бяха гости на ДГ „Дружба“ за Първи март

Ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“ бяха гости на ДГ „Дружба“ за Първи март

По повод Първи март- празникът на Баба Марта, двата училищни клуба- клуб „Българче“ на децата от 3б клас с  класен ръководител  Снежанка Николаева и клуб „Уча, играя и творя“ на децата от 4б клас с класен ръководител Валя Тачева посетиха малчуганите от детска градина „Дружба“ и присъстваха на тяхното  тържество по повод празника. Учениците от ОУ „Св. Климент Охридски“ поздравиха по-малките от тях и  им подариха мартеници и картички, направени от тях,  с пожелание те да бъдат бели и червени, весели и   засмени и   много здрави – така както традицията на подаряването и носенето на мартеници повелява.

От своя страна, малчуганите от Детска градина „Дружба“ също подариха на по-големите батковци и какички  направени от тях мартенички. За доброто настроение на празника се погрижи и появата на истинска Баба   Марта, която радваше децата и от двете учебни заведения  с колоритното си присъствие. Сред песни, танци и   веселие, децата  отпразнуваха по подобаващ начин един от най-уникалните български празници, който води своето съществуване още от дълбока древност до наши дни. Мартеницата-символ на здраве, благополучие, щастие и  късмет се превърна в повод малки и по-големи от тях да затвърдят традицията, която продължава във времето.

По-рано днес учениците от клуб Българче” посетиха Дом за медико-социални грижи-Плевен,където зарадваха децата с мартенички и лакомства.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...