Акценти
Начало / Образование / Ученици от ОУ „Васил Левски” в Плевен сами сплетоха венец за Апостола

Ученици от ОУ „Васил Левски” в Плевен сами сплетоха венец за Апостола

Тържествена церемония в памет на Апостола на свободата – Васил Левски, се състоя днес в ОУ „Васил Левски” в Плевен. Учениците поднесоха пред паметника в училищния двор цветя и венец, изработен от самите тях.

Тържествени слова произнесоха почетният председател на Общинския комитет „Васил Левски“ в град Плевен – Васил Копчев и директорът на училището Таня Тонева. „Ако се научим да гледаме на настоящето си през очите на Апостола, ако се опитаме да съизмерим делата си с неговия аршин, препятствията, които срещаме по пътя си напред няма да изглеждат толкова непреодолими, а мечтите ни за един по-справедлив и хуманен свят ще станат напълно достижими, защото всичко зависи от нас и е в нашите собствени ръце”, каза Таня Тонева в словото си.

12745497_оу васил левски

С цвете в памет на Дякона глава пред паметта му преклониха  Иван Вълков, директор на Начално училище „Отец Паисий“ – Плевен, Цветелин Горанов, директор на Начално училище „Христо Ботев“ – Плевен, Камелия Инджиян, управител на плевенска фирма,Любка Ценова, дългогодишен учител в училището, много родители.

12717207_1васил левски

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...