Акценти
Начало / Общество / Ученици от община Долна Митрополия събраха 45 чувала с боклуци от бреговата ивица на река Дунав

Ученици от община Долна Митрополия събраха 45 чувала с боклуци от бреговата ивица на река Дунав

Над 50 ученици от училищата на територията на община Долна Митрополия и техните учители се включиха в националната инициатива “Да изчистим България заедно”. Те участваха в двудневен тренинг за справяне с агресията, организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Център за обществена подкрепа и Общински център за извънучилищни дейности в село Байкал, съобщават от пресцентъра на Община Долна Митрополия.

Инициативата бе подкрепена от Община Долна Митрополия и Кметство село Байкал, които осигуриха чували, ръкавици, транспорт за събраните отпадъци. Децата сами изработиха макет на символа на кампанията “Зеленко Зеленков”. Всички участници получиха информационни материали и “Зелени разкази” от РИОСВ и Басейнова дирекция „Дунавски район“- Плевен, а от кмета на общината г-жа Поля Цоновска – сухи пасти и минерална вода.

почистване Байкал Дунав 1

Учениците почистиха бреговата ивица на река Дунав в района на пристанището и историческата местност “Паметниците”, в близост до която е и защитената територия “Находище на обикновен Сладник”. Бяха събрани около 45 чувала с боклуци – предимно пластмаса. Накрая всички си обещаха да се срещнат отново на красивия бряг на река Дунав догодина за още по-мащабна акция и да популяризират идеята за по-чиста природа.

Снимки: Община Долна Митрополия

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...