Акценти
Начало / Образование / Ученици от НУ „Христо Ботев” – Плевен пресъздадоха в рисунки Великденските празници

Ученици от НУ „Христо Ботев” – Плевен пресъздадоха в рисунки Великденските празници

Великденските празници са едни от най-вълнуващите за децата, изпъстрени с цветовете на пролетта, обагрени в красота и блясък, с духа на българските традиции и обичаи, събрали около трапезата различните поколения.

В НУ „Христо Ботев“- Плевен тези празници винаги се честват с поредица от инициативи. Тази година, предвид създалата се обстановка, те бяха отбелязани по необичаен начин. За да се съхрани българската традиция и да са съпричастни с вълнението, което съпътства празника, свързано с ритуалната му обредност, в НУ „Христо Ботев“ – Плевен  обявиха конкурс за пъстри великденски картини, носещи красотата на пролетните цветове и надеждата за добро в условията на създаденото  извънредно положение.

Децата с ентусиазъм се впуснаха в новото приключение, което им предложиха.  Всички те бяха принтирани, ламинирани и  подредени във великолепна пъстра изложба  – еманация на детското творчество на оградата на училището, за да радват всички, които ги видят и да внесат красота и надежда за по-доброто, което ги очаква.

Творбите на учениците са проява на оригиналност и креативност, на техният неподправен детски интерес към съхраняването на родните традиции  и обичаи в отбелязването на празника.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...