Акценти
Начало / Образование / Ученици от Математическата гимназия обраха първите места в Коледното математическо състезание

Ученици от Математическата гимназия обраха първите места в Коледното математическо състезание

Над 800 ученици се включиха в Коледното математическо състезание, което се проведе вчера в Плевен, организирано от Съюз на математиците в България. Тази година за първи път в състезанието се включиха и първокласници.

„Благодаря на всички първокласници, приели предизвикателството на своето първо математическо състезание. Благодаря на всички участници от 2 до 12 клас, съхранили любопитството си към интересните задачи”, каза Дияна Данова, председател на СМБ – Плевен.

Сред първокласниците най-успешно се е представил Виктор Иванов от НУ „Христо Ботев”, постигнал максималния брой точки – 100. При второкласниците отново с най-голям брой точки – общо 41, е ученик от НУ „Христо Ботев” – Боян Пъшев. При третокласниците водач в класирането с 48 точки е Валентин Филипов от ГПЧЕ, а Ани Георгиева от СУ „Яворов” е с най-голям брой точки – 60, при учениците от 4 клас.

В класирането учениците от 5 до 12 клас пълен хегемон са участниците от МГ „Гео Милев”. В групата при петокласниците най-добро представяне са направили Александра Ветова и Александър Цветанов  – 60т. При шестокласниците с равен брой точки – 60, са шест ученици от Математическата – Атанас Иванов,  Георги Тончев, Йоан Василев, Крум  Александров, Михаил Банков, Радослав  Русев. Неда Митева оглави класирането в групата на 7 клас с 56т, Стилиян Нановски е първи при осмокласниците с 58, със 60 точки на първо място при 9 клас се класира Анна Ованесян, Иван Иванов с 60 т. е първи при 10 клас, Василена Стоянова е първа при 11 клас с 46 т., а при най-големите – 12-токласниците, най-добре се е представила Валерия Донева – 51 т.

Съюз на математиците в България ще дари 1 лев от всяка заплатена такса за участие в състезанието на Българската Коледа. „Благодаря за това, че отзовавайки се на поканата за участие в Коледното състезание, направихте Коледата възможна и за някой друг,  каза Дияна Данова.

Пълното класиране от Коледното математическо състезание можете да видите ТУК.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...