Акценти
Начало / Образование / Ученици от Кнежа трети в националния кръг на състезанието на ЧЕЗ

Ученици от Кнежа трети в националния кръг на състезанието на ЧЕЗ

Отборът на ПГМЕТ „Христо Смирненски“ в Кнежа – Андрей Андрианов и Светослав Михайлов от 12 клас,  на се класира на трето място в националния кръг на състезанието по електроенергетика и икономика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. За пореден път отборът доказа, че учениците от ПГМЕТ са интелигентни, амбициозни и талантливи и могат да се справят с много и разнообразни предизвикателства, коментираха от ръководството на училището.

Състезанието по електроенергетика и икономика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда под патронажа на г-н Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. То е част от графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2015 – 2016 година на Министерството на образованието и науката. Състезанието в направление „Електроенергетика“ се провежда в три кръга: училищен, регионален и национален. Задачите са тест, теоретична задача и задача с практическа насоченост.

Конкурсът се провежда сред ученици от 12 клас. Началото е през декември, а финалът – 25 март 2016 г., когато на тържествена церемония станаха известни и имената на победителите. Класираните на първо, второ и трето място в националния кръг в направление „Електроенергетика“, получиха стипендии за втория срок на учебната 2015/2016 година в размер на 70 лева месечно. Те имат и шанса да станат студенти в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ без приемен изпит в специалност по избор. Всички участници във финалния кръг получиха право да участват в стажантските програми на ЧЕЗ.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...