Акценти
Начало / Образование / Ученици от Езиковата ще са евродепутати за ден в Страсбург

Ученици от Езиковата ще са евродепутати за ден в Страсбург

24 ученици – победители в национални олимпиади, конкурси и състезания, от Х клас и ХI клас на Езикова гимназия – Плевен и двама ръководители – Грета Димова – заместник-директор и Силвия Стоянова – старши учител по география и икономика, заминават за Страсбург, където на 15 декември  учениците ще бъдат депутати за един ден в Европейския парламент.

Младежите ще заседават в работни международни групи и ще дискутират европейските приоритети по теми, по които предварително са подготвени: „Околна среда и възобновяеми енергийни източници“, „Сигурност и права на човека“, „Европейска политика за развитие“, „Бъдещето на Европа“, „Миграция и интеграция“, „Младежка заетост“.

Подготвено е  словото и фотосите-символи, с които учениците от училището, облечени в национални носии,  ще представят на европейския свят  България, Плевен и Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици.

Ръководителите споделиха, че учениците са перфектно подготвени, както с материята, свързана с дейността, устройството и структурата на европейските единици и европейския съюз, така и с представянето и дебатирането на  английски език. Силно се надяват от международните групи да бъдат излъчени говорители и протоколчици от Езикова гимназия – Плевен, които да представят докладите на работните международни секции на симулираното заседание в пленарната зала на Европейския парламент, където учениците ще заемат местата на европейските депутати.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...