Начало / Образование / Ученици от ДФСГ „Интелект“ пуснаха балони в Деня на розовата фланелка заедно със своите бащи

Ученици от ДФСГ „Интелект“ пуснаха балони в Деня на розовата фланелка заедно със своите бащи

Учениците от  ДФСГ “ Иинтелект“ също отбелязаха  „Деня на розовата фланелка“, който е Световния ден за борба с тормоза в училище. Събитието идва от канадската провинция Нова Скотия и се провежда в последната сряда на месец февруари. Поводът е инцидент в едно от училищата там, разказват от училището.

Със своята инициатива учениците от ДФСГ „Интелект“ се обявиха срещу тормоза и агресията в училище и подкрепиха безусловно толерантността и нормалните отношения .В тази връзка те изработиха оригинални плакати и постери, емблеми със символа на деня розова фланелка и брошури, специално направени и разпространени от Ученическия парламент в гимназията. С ентусиазъм се откроиха  учениците Цветислава Събева, Силвия Найденова, Георги Павлов  и Николай Аспарухов  от  11 „Б“ клас. Подкрепата си изразихме и чрез изпълнение на цигулка от  Теодора Гъркова от 10 „е“ клас, модерен танц изпълниха Силвия 11 „а“ клас и Теодора 10 „в“ клас, а също и Венеция 9 „г“ клас и Надежда 11 „а“ клас. С ораторско майсторство се отличиха водещите  Николай Аспарухов  и Георги Павлов, рецитирайки басните на  Езоп  и разказвайки приказката за приятелството. Тематични бяха и презентациите на Зорница и Стилиан от  10 клас.

розова тениска ДФСГ

Тази година покани да се включат в събитието получиха и бащите на ученици от ДФСГ „Интелект“. Възпитаниците на гимназията, заедно с тях, пуснаха розови балони във фоайето на училището, а в знак на благодарност за подкрепата, те получиха грамоти.

Преподаватели и ученици на този ден бяха облечени в розово .

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...