Акценти
Начало / Общество / Избраха нови членове на управителния съвет на директорите на „Тибор“ ЕАД

Избраха нови членове на управителния съвет на директорите на „Тибор“ ЕАД

Нови членове на управителния съвет на директорите на общинското дружество „Тибор“ ЕАД избраха съветниците днес. Първото предложение за член на съвета бе отправено от кмета на Плевен Георг Спартански, който издигна кандидатурата на Лидия Железарова – бивш управител на фирмата в продължение на 10 години (от 2002г. до 2012 г.). Д-р Калин Поповски от ВМРО предложи от своя страна Петя Петкова, Йордан Грижов от ГЕРБ номинира Борислав Борисов, а от ДПС предложиха настоящият управител на фирмата – Делчо Янков.

След проведеното гласуване за членове на управителния съвет на директорите бяха определени Лидия Желязкова с 35 гласа „за“ и един „против“, Борислав Борисов с 30 гласа „за“ и 5 „въздържал се“ и Петя Петкова с 33 гласа „за“ и три „въздържал се“. Делчо Янков събра едва три гласа „за“, четири „против“ и 27 „въздържал се“.

Общински съвет – Плевен гласува още настоящият управител да бъде освободен от длъжност, но не и от отговорност. Три брутни заплати ще бъдат гаранция за управление, а членовете на управителния съвет са избрани за срок от три години.

След като тримата членове бяха определени, те ще трябва да изберат помежду си един, който ще заеме директорския пост на общинското дружество.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...