Акценти
Начало / Общество / Ученици от ДФСГ „Интелект” заминават за Италия по проект

Ученици от ДФСГ „Интелект” заминават за Италия по проект

DSCN1551

21 ученика и 3 учители от Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект” ще посетят град Ладисполи в Италия по проекта „Близки срещи от пети вид”, информират от училището. Това е пети поред  отлично разработен проект по програма „Коменски“ за училището и трети за координаторката на проекта Нели Цветкова.

Целта на посещението е да помогне на участниците от двата екипа – български и италиански, да опознаят бита, традициите и културата на собствените си страни, за да могат да ценят и уважават тези на другите.

IMG_0046

В продължение на десет дни в Италия – от 28 март до 6 април, учениците ще имат възможност  да се запознаят не само с  начините, по които младите италианци изпълват със съдържание традициите от миналото в своето настояще, но и как тези традиции ще бъдат съхранени  и предадени на идните поколения. Те ще имат възможност да посетя исторически забележителности в Рим, Милано, Флоренция, Венеция и Пиза, да практикуват английски език и да използват знанията си по италиански език, придобити след завършения курс по проекта.

През ноември 2014 ще бъде осъществена реципрочната визита, когато италианските партньори по проекта и тяхната координаторка Росела Спано ще посетят Плевен.

 

 

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...