Акценти
Начало / Общество / Ученици от Детско полицейско управление се учиха как да оцеляват в природата

Ученици от Детско полицейско управление се учиха как да оцеляват в природата

Занятие „Оцеляване в природата” проведоха шестокласници от СУ „Д-р Петър Берон” – Червен бряг, които са членове на Детско полицейско управление към РУ-Червен бряг.

Те проведоха занятието си в  тренировъчния център „Полигон млад командос“ край Етрополе. От о.р. полк. инж.Васил Христов-зам.председател на Алианс „Български командоси“ – отговорник за военно-патриотичното възпитание на подрастващите и неговите младши инструктори, малките „полицаи“ получиха ценни съвети за оцеляването при попадането в екстремни ситуации в природата, както и при евентуално изгубване в планината.
Бяха разделeни на три работни групи, в които получиха допълнителни знания и умения за лентоване и разлентоване на патрони, хвърляне на учебни гранати и стрелба с лък.
Учениците посетиха и манастир „Св.Троица“ където отец Емил  ги запозна с основни моменти от  християнската православна религия , с многовековната история на манастира, както и с дейността на Етрополската книжовна школа. Имаха възможността да разгледат скривалището на Васил Левски и красивия водопад в близост до манастира. В Историческия музей на град Етрополе децата имаха възможността да обогатят знанията си  и да получат допълнителен урок по родолюбие, като се запознаха с историята на района от траките до наши дни и да разгледат уникалните музейни експонати.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...