Акценти
Начало / Образование / Ученици от ГПЧЕ изпратиха своето коледно послание

Ученици от ГПЧЕ изпратиха своето коледно послание

На празничен концерт в зала „Катя Попова“  бяха връчени наградите на най-добре представилите се ученици в конкурса „Моето коледно послание”, организиран от Центъра за работа с деца в Плевен.  Трима от отличените участници са от Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен. Духът на Коледа оживя в съчинението на Богдан Андреев от 5а клас.Празничното послание на петокласника докосна журито и той бе отличен във втора възрастова група. Богдан пожелава на всички деца здраве, но и много доброта в сърцата. Какво по-хубаво послание за Свeтия празник от това – да бъдем здрави, добри и да се обичаме!

15556030_1042559322519817_784378599_n

Наградени са още:Маргарита Русева – 8е с препоавател С.Димитрова, и Пламена Благоева – 11а с преподавател Ж.Каменополска.

Ето част от есето на Пламена:

С наближаването на Коледните празници обаче  аз знам, че душите ни ще се отворят за милосърдие и съпричастност. Нима ще подминем нечия протегната ръка безизразно?
Моля Ви, Господа управляващи от целия свят, вразумете се! Сложете хомот на егото си! Спрете безсмислените надпревари! Никой няма да Ви запомни след години! Ще останат само тъжните спомени, защото в крайна сметка винаги побеждава доброто! Така е било и пак ще бъде.
Нека спрат да падат  бомбите в Сирия! Нека бежанците намерят покой! Нека всички заедно си помогнем в тази абсурдна ситуация!
Господи, отвори сърцата и умовете на хората! Нека твоята справедливост тържествува над всички, независимо от вяра и принадлежност, защото всички сме твои чада!
Знам, че този момент ще настъпи, независимо от несветлата картина в момента. Ние като народ сме длъжни да помогнем на нуждаещите се, за да продължим да живеем достойно. Помагали сме неведнъж! Ние сме единствената страна, спасила евреите си от нацизма. И до днес те ни зачитат и обичат като братя. Нека отново постъпим разумно и достойно, защото никое чисто- човешко отношение не може да бъде ограничено от политически решения и забрани.
Този път моя призив няма да е насочен само към българския народ, а към народите от целия свят: Нека не живеем със срам и нека Господ възцари мира по целия свят!

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...