Акценти
Начало / Образование / Ученици от Байкал и Крушовене се включиха в проект на Британския съвет

Ученици от Байкал и Крушовене се включиха в проект на Британския съвет

Долна Митрополия 1

Ученици от Байкал и Крушовене взеха участие в международен проект на Британския съвет, информират от пресцентъра на Община Долна Митрополия. От тази година Британски съвет, съвместно с „Форум Демокрит”, стартират проект: MARCH (Making Science Real at Schools), който включва партньорски организации от 7 държави – България, Гърция, Германия, Литва, Португалия, Сърбия и Обединеното кралство.
Целта на MARCH е да направи анализ на начина, по който учениците възприемат науката и на съществуващите методи за обучение по науки в училищата. Община Долна Митрополия се включи в проекта чрез Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси /ОЦИДЗИ/ в село Байкал по покана на Британски съвет и “Форум Демокрит”. Дейностите стартираха през есента на 2014 г. с попълване на онлайн анкета от учениците от 7-и до 12-и клас от училищата на територията на община Долна Митрополия и промотиращи работилници по природни науки.

Долна Митрополия
На 19 май в София се проведе и Национално събитие по проекта под надслов „Наука и устойчиви градове”. Откриване и приветствия към участниците поднесе г-жа Любов Костова, директор на Британски съвет. Представяне на резултатите от анализ на добрите практики в обучението по науки в рамките на проект MARCH бе направено от д-р Тодор Галев, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“. Изявени учители от цялата страна представиха иновативни практики и методологии за обучение по науки в средните училища.
ОЦИДЗИ взе участие с 6 ученици от село Байкал и ОУ “Климент Охридски”, село Крушовене, участници в областния кръг на олимпиадата по астрономия и в Астропарти Байкал. Те имаха за задача да извършат оценяване на представянията на учители чрез специални бланки. Всички участници получиха грамоти от името на организаторите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...