Акценти
Начало / Общество / Ученици направиха дарение на Дома за медико-социални грижи в Плевен

Ученици направиха дарение на Дома за медико-социални грижи в Плевен

Ученици от два седми класа на СОУ „Иван Вазов” – Плевен направиха дарение на Дома за медико-социални грижи в Плевен. В навечерието на Коледа те дариха на децата в нужда най-необходимите неща – памперси, сокове, дрешки.

Средствата закупуването на теи неща бяха събрани по време на благотворителна кампания, която учениците от 7а и 7б клас от СОУ”Иван Вазов” обявиха на 21 ноември – Деня на християнското семейство. Те разпространиха призиви, на които се отзоваха  всички класове и благодарение на тях събраха една не малка сума. Най-много средства са дарили 6а, 3б, 3а и 7б клас.

На 19 декември инициаторите на кампанията посетиха Дома за медико-социални грижи за Коледното тържество на малчуганите. Учениците се забавляваха заедно с децата, с Дядо Коледа и Снежанка, които този път бяха много малки и интересни. Макар и за кратко, гостуването беше приятно и за учениците, и за техните нови приятелчета.

Учениците изказват искрена благодарност на всеки, помогнал тази кампания да се реализира и да направи щастливи децата от Дома за медико-социални грижи.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...