Начало / Образование / Ученици и учители размениха местата си за ден в ПГРТО

Ученици и учители размениха местата си за ден в ПГРТО

ПГРТО (2)

Ден на самоуправлението се проведе днес в Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване. По този начин гимназията, която има 10-годишна традиция в смяната на ролите между учители, директори, администрация и ученици, отбеляза Деня на Европа.

Ученическият съвет пое ръководните функции на гимназията, като Кристина Върбанова от ХІІ „б“ клас стана директор за един ден, а Габриела Георгиева от Х „в“ клас и Тихомир Барабарски бяха нейни заместници, информират от училището. Тази година се включиха 30 ентусиазирани ученици, кандидати за учители, готови да застанат зад катедрата, както и 10, заели други длъжности от административния и помощен персонал.

ПГРТО (3)

„Разбирам колко отговорно е това да се грижиш за цялата административна и учебна дейност на училището. Надяваме се всичко да мине без проблеми, а накрая ще направим оценка на отминалия ден – дали има оплаквания и дали учениците са доволни от нашето ръководство“, каза Кристина Върбанова.

Денят на ученическото самоуправление бе изпълнен с отговорности, предизвикателства, урочна и извънкласна дейност. Учениците показаха своите лидерски качества, организаторски умения, умения за работа в екип, активност, контрол, самоконтрол и съвестно изпълнение на задълженията. По инициатива на Ученическия парламент на територията на училището бяха обособени пунктове за събиране на пластмасови отпадъци, за да се включат всички от гимназията в националната кампания „Книги за смет”. Получените книги ще бъдат дарени на училищната библиотека в ПГРТО.

В края на учебния ден учениците споделиха, че Денят на самоуправлението е много вълнуващ, интересен и полезен за тях, защото им дава възможност да се поставят на мястото на своите преподаватели.

ПГРТО (1)

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...