Акценти
Начало / Култура / Ученици и преподавател представиха своята първа съвместна изложба

Ученици и преподавател представиха своята първа съвместна изложба

Снощи в Къщата на художниците бе открита живописната изложба на Ралица Петрова и арт школа „Таланти“. Творбите на младите автори и тяхната преподавателка ще останат в залите на галерията до 24 юни. Плевенчани ще имат възможността да видят какво са сътворили малките художници от началото на годината, а също така и да закупят от творбите на Ралица Петрова.

изложба Ралица Петрова
Целта на изложбата е да бъдат показани малките таланти и да се обърне внимание на духовната страна, подчерта ръководителката на школата. Нейните творби наистина се продават, но това не е най-важното. „Има много талантливи деца, но все пак някой трябва да се занимава с тях. Не са достатъчни само часовете в училище. Сами може да се убедите какви неща правят малките таланти“, допълни Петрова за изложбата.
Това е първата изложба на закрито, която организират от школата. Досега винаги творбите са били излагани на открито, където основно се работи. По този начин се насърчава здравословният начин на живот, а и децата много се забавляват, поясни ръководителката на школата.

изложба Ралица Петрова
Малките художници са от различни училища, като те не са само от Плевен, а има и от Червен бряг, и Койнаре. Освен възможността да видят своите творби, изложени на стените, те получиха и подаръци от своята ръководителка.

изложба Ралица ПетроваA
Относно своите творби, Ралица Петрова обясни, че те са живописни картини от Българене, Габрово, Етнографски комплекс „Етъра“, Трявна и Созопол. Младата художничка е завършила специалност „Графика“, но тази изложба е изцяло с живописни творби и натюрморт.

изложба Ралица ПетроваA

изложба Ралица Петрова

изложба Ралица Петрова

изложба Ралица Петрова

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...