Акценти
Начало / Образование / Ученици демонстрираха умения за защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации

Ученици демонстрираха умения за защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации

20140424-082333.jpg

Общинският кръг на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ се проведе на 17.04.2014 г. в ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ с. Вълчитрън. Участие взеха учениците от шести и седми клас на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Пордим , ОУ „Христо Ботев“ с. Одърне, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Тотлебен и ОУ „Никола Йонков Вапцаров“с.Вълчитрън. На първо място се класира отборът на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Пордим, на второ – отборът на домакините, на трето – отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Тотлебен, а на четвърто отборът на ОУ „Христо Ботев“ с. Одърне.

Целта на състезанието беше да се провери реалната и практическа подготовка на децата за действие и защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации. То се организира от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерство на образованието и науката, Община Пордим и включва теоретическа и практическа част.
Теоретичната част представлява решаване на тест, който показва какво е нивото на усвоените знания от първи до седми клас.
В практическата част чрез състезателни игри 4-те отбора демонстрират придобитите умения и навици за защита при природни бедствия като земетресения, наводнения, пожар, при промишлени аварии, при радиоактивно или химическо замърсяване и други извънредни ситуации, както и оказване на първа помощ.
Всяка година се организира такава проява, която се провежда в три кръга: общински, областен и републикански. Класиралият се на първо място отбор ще участва в областния кръг на 29 април 2014 година. Излъченият там победител ще се състезава в републиканския кръг на ученическото състезание.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...