Акценти
Начало / Образование / Учениците от ПГРТО – Плевен взеха участие в демонстрация на молекулярна кухня

Учениците от ПГРТО – Плевен взеха участие в демонстрация на молекулярна кухня

Учениците и учителите от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в имаха възможността да наблюдават демонстрация на тема „Молекулярна кухня – създаване на различни видове пяна и работа с нея”. Вчера в зала „Орион” учениците от 8 до 12 клас на училището станаха свидетели демонстрацията, която бе представена от шеф Крис Жишк – програмен директор на специалност „Гастрономия и кулинарни изкуства“ във Висше училище по мениджмънт и институт за кулинарни изкуства. Негови помощници бяха шеф Михаил и първокурсничката Стефи, а водещ на демонстрацията бе Павел Йорданов от отдел “Прием” на ИКИ, информират от гимназията.

Шеф Крис със задоволство отбеляза, че учениците и учителите на гимназията са изключително заинтригувани от молекулярната кухня и са едни от малкото, присъствали на такива демонстрации,  които толкова смело и непредубедено  са готови да опитат от  непознатите до този момент  продукти и вкусове. Той покани присъстващите на посетят ИКИ в дните на отворени врати, когато могат не само да наблюдават, но и да се включат в приготвянето на различни кулинарни изделия под ръководството на инструкторите по готварство, допълват от учебното заведение.

На въпроса какви са последните тенденции в кулинарията, шеф Крис и шеф Михаил категорично отговориха, че това е устойчивата кухня, т.е. връщането назад към здравословните „бабини” гозби и рецепти за зимнина, към органично отглежданите плодове, зеленчуци, билки и подправки.

Снимки: ПГРТО – Плевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...