Акценти
Начало / Образование / Учениците от НУ „Отец Паисий” се включиха в кампанията „Чети с мен”

Учениците от НУ „Отец Паисий” се включиха в кампанията „Чети с мен”

НУ "Отец Паисий"

Учениците от НУ „Отец Паисий” в Плевен се включиха в Националната кампания „България чете” за насърчаване на четенето и грамотността сред гражданите от всички възрасти, информират от пресцентъра на учебното заведение. Инициативата се състоя под патронажа на президента на Р България Росен Плевнелиев, Министерството на образованието и науката, и Министерството на културата. В рамките на кампанията децата четоха по различен от обичайния начин. Книгите бяха част от игрови занимания под наслов „Да усетим книгите с всичките си сетива” за учениците от първи и втори клас и „Книги и футболна интуиция” за учениците от трети и четвърти клас. Добрите практики са заимствани по немски образец и разкриха необятните възможности на четенето да се превърне в забава и веселие.

НУ "Отец Паисий"

По-малките ученици откриха тайнствения свят на книгите, като опипваха скрити в кутия предмети, които трябваше да разпознаят по-късно при прочитането на приказката „Червената шапчица”. По-големите пък се състезаваха, като целиха любимите книги на противниковия отбор от 20 метра разстояние.

НУ "Отец Паисий"

Ако стрелецът се справи, загубилият играч чете изразително любимият си откъс от книгата, с която се състезава. Отборите се редуват, докато бъдат съборени всички книги. Печели тимът, който с най-малко шутове е повалил книгите на противниковия отбор.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...