Акценти
Начало / Общество / Учениците от Гиген станаха първенци в общинското състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“

Учениците от Гиген станаха първенци в общинското състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“

Вчера на базата на археологическия резерват Улпия Ескус в село Гиген се проведе общинското ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации – 2016”. Това информират от пресцентъра на Община Гулянци. В състезанието участваха отборите на домакините от СОУ „Асен Златаров” – с.Гиген, СОУ „Хр. Смирненски” – гр. Гулянци, ОУ „Христо Ботев” – с. Брест и ОУ „Христо Ботев” – с. Милковица.

Представянето на учениците оценяваше комисия с председател Цветомир Цанков – специалист „Гражданска защита” в Общинска администрация. Състезанието се проведе в два етапа, които се изразяваха в теоретична и практическа част. В първия етап децата решаваха индивидуален тест за проверка на знанията им за правилата за поведение при бедствия и извънредни ситуации. Вторият етап се поведе под формата на състезателни игри, в които учениците демонстрираха бързина и съобразителност при избор и поставяне на индивидуални предпазни средства, херметизация на помещения, реакция при различни видове замърсявания и оказване на първа помощ.

Най-добре в надпреварата се представи отборът на Гиген, следван от отбора на Гулянци, трети се класираха учениците от Милковица и четвърти – Брест. Всички участници в състезанието получиха индивидуална грамота и награда. Отборите също бяха наградени за отличното си представяне. След състезанието учениците и техните ръководители посетиха разкопките на древноримския град Улпия Ескус.

Снимка: Община Гулянци

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...