Начало / Общество / Ученик от Математическата гимназия в Плевен търси изпълнители за музикална група

Ученик от Математическата гимназия в Плевен търси изпълнители за музикална група

И през август Община Плевен предоставя сцена за млади таланти в Градската градина, информираха от пресцентъра на местната администрация. Ученикът от МГ „Гео Милев” Теодор Иванов – вокал и китара, беше първият за този месец участник в музикалните вечери на талантливите деца на Плевен. Дванадесетотокласникът представи своята програма заедно с учителя си по китара Любомир Анов. Младежът изпълни популярни песни от репертоара на известни български и световни рок и попмузиканти. Едночасовото представление пред Оркестрината в Градската градина събра многобройна публика. Младият изпълнител сподели, че досега е имал участия с различни музикални групи, но това е първият му самостоятелен концерт. Мечтата му е да направи своя група и в момента търси изпълнители.
Теодор се занимава с музика от 10 години, като половината от тях е свирил на пиано в детската музикална школа в НУИ „Панайот Пипков” с преподавател Олга Иванова. След това започва обучението си по китара, сега учи при Любомир Анов. В репертоара му преобладават български песни, повечето от тях може да изпълнява на пиано и китара.
Младите таланти на Плевен ще се изявяват всяка сряда и през август от 19 часа пред Оркестрината в Градската градина. Заключителният концерт с всички участници ще се състои на 26 август. Музикалните вечери са част от атрактивната програма на Община Плевен на „Ваканция в Плевен-Лято 2015”.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...