Акценти
Начало / Общество / Учебна авиационна група „Георги Бенковски” помага в разчистването на снега пътищата в Община Долна Митрополия

Учебна авиационна група „Георги Бенковски” помага в разчистването на снега пътищата в Община Долна Митрополия

 

По искане на кмета на Община Долна Митрополия  Поля Цоновска и с разпореждане на Началника на отбраната генерал Константин Попов военнослужещи и техника от Формированието за действие при зимни условия на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”  се включиха в разчистването на блокираната от снега пътна мрежа в община Долна Митрополия, съобщиха от Учебната група.

Под ръководство на майор Илия Илиев военнослужещите редник Светлин Цанков, редник Виктор Ангелов, редник Даниел Иванов и редник Валери Наумов на 8 януари проправяха проход в снега с два снегорина и специална техника. Поради големите навявания и образували се преспи работата продължи и след края на светлата част на деня. До полунощ бяха разчистени пътищата между гр. Долна Митрополия, гр. Тръстеник и село Славовица.

Благодарение на навременните и самоотвержени действия на военнослужещите в сложната снежна обстановка бе осигурен достъп на социалния патронаж и доставянето на хляб за населението от засегнатите селища.

Снимката е илюстративна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...