Акценти
Начало / Общество / Участници от цялата страна събра Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки” в Левски

Участници от цялата страна събра Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки” в Левски

P1410564Левски фестивал

Традиционният фолклорен фестивал „Гергьовски люлки” беше открит днес в град Левски.  Това трето издание на фестивала и с него се установява една прекрасна традиция, каза при откриването на фестивала кметът на Левски – Любка Александрова.Имам огромното удоволствие да видя усмихнатите ви лица в този прекрасен зелено –слънчев рай на Левски, днес на 1 май!”, се обърна към към левчалии и гости, приятели и почитатели на фолклорното изкуство Любка Александрова. Тя поздрави специално председателя на журито доц.Георги Хинов, изказа благодарност на организаторите на фестивала от Община Левски и НЧ ”Георги Парцалев 1901”.

P1410524Левски фестивал

Детска фолклорна група «Здравец»с художествен ръководител Мариета Аспарухова при НЧ «Георги Парцалев1901» – Левски откри фестивала  с песните «Росица  роси» и «Неда вода напива».

Фолклорни групи   и състави, оркестри и индивидуални изпълнители от цялата страна  в продължение на два дни – 1 и 2 май, представят автентичен и обработен фолклор. В програмата на фестивала ще звучи българско народно  словесно, песенно и музикално изкуство, представят се народни хора и български обичаи и традиции.  в празничните дни на 1  и 2 май.

P1410713Левски фестивал

Представят се изпълнители от община Левски, от Плевенско, Търновско, Габровско, Свищовско, Каварненско . Сред най-малките участници е 4-годишната Валерия Любенова от с.Новаковци обл.Габрово. Най-възрастният участник  е 82-годишният Петър Райков Петров  от Габрово.

Съгласно регламента на фестивала журито ще присъди златни, сребърни и бронзови медали и грамоти. Награждаването ще е утре, 2 май.

P1410604Левски фестивал

P1410478Левски фестивал

P1410541Левски фестивал

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...