Акценти
Начало / Общество / Утре ясно ще бъде ли спряна процедурата за отдаване под наем на павилионите за цигари

Утре ясно ще бъде ли спряна процедурата за отдаване под наем на павилионите за цигари

Дарин Ангелов

Какви са юридическите възможности за спиране на процедурата за отдаване под наем.на  11 места за павилиони за продажба на вестници и цигари, разположени в кварталите на Плевен,  ще стане ясно утре, 5 февруари. Това съобщи днес пред журналисти председателят на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов, който вчера, заедно с кмета проф. Димитър Стойков, се е срещнал с представители на местни дребни и малки търговци на тютюневи изделия, които вчера излязоха на протест срещу монополизирането на пазара от „ЛаФка”.

Протестиращите са настояли пред кмета и председателя на Общинския съвет да бъде спряна процедурата и дори да бъде прекратена всякаква възможност на фирмата „Табак Маркет” и нейните павилиони „ЛаФка” да навлязат на плевенския пазар. Дарин Ангелов обясни, че в момента, в който е  обявена процедурата, няма как да бъде въведено подобно ограничение, тъй като веднага ще попаднат под ударите на Комисията за защита на конкуренцията.

Той обаче е поел ангажимент да предложи за преразглеждане раазпределението на местата за павилиони, за да се избегне дублиране с вече съществуващи. По думите му в момента такова дублиране има на 6-7 места.

Ангелов обясни, че са необходими до две-три седмици за извършване на проверките, за което протестиращите настояват. Когато докладът от тях бъде готов, той ще бъде внесен за разглеждане на заседание на Общинския съвет, каза Дарин Ангелов.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...