Акценти
Начало / Общество / Утре ни очаква облачно време и превалявания

Утре ни очаква облачно време и превалявания

През нощта времето над страната ще бъде облачно и дъждовно, като в Североизточна България валежите ще са значителни. Преобладаващите минимални температури ще са между 9° и 14°, в София около 9°. Утре ще бъде предимно облачно и на много места все още ще има превалявания. По-късно през деня валежите от запад ще започнат да спират, а вечерта облачността да се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Източните Родопи от югозапад. Ще бъде слаб, но след обяд ще се усили до умерен. Максималните температури ще са в широки граници – от 12°-13° в северозападната част от страната до 20°-22° в югоизточната й половина.

За Плевен днес синоптиците прогнозират, че максималните температури ще са около 14 градуса, а минималните около 9, информират от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца, но през деня ще се повишава.

Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг. Ще духа силен западен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра около 4°.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Главно в следобедните часове ще превали дъжд. Ще духа до умерен предимно запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 19°-21°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...