Начало / Общество / Утре ни очакват повече слънчеви часове, почти без валежи

Утре ни очакват повече слънчеви часове, почти без валежи

През нощта облачността ще е разкъсана, в много райони до ясно време. Ще е почти без валежи и вятърът временно ще стихне. Утре повече слънчеви часове ще има над Източна България и Дунавската равнина. Над Югозападна България облачността ще е променлива, по-значителна привечер, когато ще започнат слаби превалявания; те ще продължат и през нощта срещу петък. Ще духа слаб, след обяд – до умерен източен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 26° и 31°, в София – около 25°.

За Плевен днес синоптиците прогнозират, че максималните температури ще са около 31 градуса, а минималните около 17, информират от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН. Атмосферното налягане ще се понижава, ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще е по-често значителна, по билата и върховете – с мъгла. Ще духа умерен източен, по върховете на Рила и Пирин – югоизточен вятър. С него ще прониква по-топъл въздух и температурите ще се повишат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури: 26-28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...