Акценти
Начало / Образование / Утре започват редовните кандидатстудентски изпити в Медицинския

Утре започват редовните кандидатстудентски изпити в Медицинския

С изпит по биология утре започват редовните кандидатстудентски изпити за прием в специалностите Медицина и Фармация в Медицински университет – Плевен.  Общо 684 кандидат-студенти ще се състезават на първия редовен изпит по биология за местата по държавна поръчка, редовно обучение, за двете специалности, което прави средно 5 кандидати, борещи се за едно място. Общият брой на кандидатите за магистърските и бакалавърските програми на Медицинския е  над 1000. За поредна година висшето училище в Плевен отчита стабилен и силен интерес от страна на кандидат-студентите към специалностите, които предлага за прием.

Общо 480 новоприети студенти по държавна поръчка в редовна и задочна форма на обучение ще се приемат от новата учебна година в МУ-Плевен. Увеличени са местата за прием в бакалавърските сцециалности – повече студенти ще се обучават за медицинска сестра и медицински лаборант. Медицински университет – Плевен предлага обучение по общо 14 специалности, 4 магистърски и 10 бакалавърски програми в 5 професионални направления – медицина, фармация, здравни грижи, обществено здраве и социални дейности. Местата за прием на студенти по държавна поръчка за специалност „Медицина” са 120, за „Фармация” – 60, за „Медицинска сестра” са 75, „Акушерка” – 30; „ Медицински лаборант” – 19; „Рентгенов лаборант ”- 18; „Помощник-фармацевт” 20; „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” – 40; „Опазване и контрол на общественото здраве” – 12 и „Медицинска козметика“- 15.

Първият кандидатстудентски изпит по биология от редовната сесия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ ще се проведе утре, 2 юли,  от 9.00 до 13.00 ч в 29 учебни зали на Ректората, Факултета по Фармация и Учебния корпус с участието на 130 квестори – преподаватели и служители на университета. Вторият конкурсен изпит по химия за двете магистърски специалности е на 9 юли 2019 г. също с продължителност 4 часа.

Точно в 8.40 ч в зала „Асклепий” на Ректорат, на произволен принцип, ще бъде изтеглен изпитният вариант по биология.  На тегленето на изпитния билет ще присъстват ректорът на висшето училище проф. д-р Славчо Томов, зам.-ректораът по учебната дейност проф. Маргарита Александрова, зам.-деканаът на Факултет „Медицина” доц. д-р Добромир Димитров, зам.-деканът на Факултет „Фармация“ доц. д-р Павлина Йорданова, председателят на Комисията за оценяване на конкурсните работи по биология доц. Милена Атанасова, председателят на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, родители на кандидатите и журналисти.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...