Акценти
Начало / Общество / Ути и Светльо Витков специални гости на Фестивала на река Дунав в Белене

Ути и Светльо Витков специални гости на Фестивала на река Дунав в Белене

В Белене, за втора поредна година,  ще се проведе Фестивал на река Дунав. От 29 юни до 1 юли в града ще бъдат организирани разнообразни събития, включително и посрещане на Юлското утро на брега на река Дунав край град Белене. Това съобщи на пресконференция днес кметът на Белене Милен Дулев.

Фестивалът ще бъде открит на 29 юни сутринта с „Детска щуротека”. Тя ще предложи повече от час забавления за децата, смях и игри.

На 30 юни ще бъде даден стартът на велопоход до Защитена местност „Кайкуша”. Посрещането на Юлското утро на брега на река Дунав край Белене ще с рок групите „Изида” – град Левски, „Хоризонт” – София, Светльо Витков и „Хиподил”. Концертът ще започне в 21 часа

На 1 юли ще има състезание по риболов, което ще започне в 8 часа, а от  17 часа е стартът  на кулинарното състезание „Беленска трапеза”. Специално участие ще вземе Ути Бъчваров, който ще е и оценител на приготвените в състезанието ястия. Час по-късно е началото на концерта  „Дунав пее и играе” на самодейни състави от региона. По време на концерта ще бъдат връчени наградите на победителите в двете състезания – по готварство и риболов.

„Част от събитията във фестивалната програма се реализират благодарение на финансовата подкрепа по проект LENA на Програма за Транснационално сътрудничество „Дунав”, акцентира кметът Милен Дулев.

Мотото на фестивала е „Заповядайте в Белене – нека реката ни обедини” и проявата е посветена на Международния ден на река Дунав, който отбелязваме на 29 юни.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...